Promoció del consum del peix, Blanes arran de mar.
La proposta tècnica de l’Ajuntament de Blanes presentada en la convocatòria 2022 d’ajuts per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca a Catalunya, és un projecte vinculat a la marca “Blanes arran de Mar” que defineix i desenvolupa un conjunt d’accions complementàries i alineades entre si que potencien i reforcen el posicionament de la marca del municipi, la singularitat del territori (la tradició pesquera de la ciutat) i el sentit de pertinença de la població.
El projecte PROMOCIÓ DEL CONSUM DEL PEIX, BLANES ARRAN DE MAR, consta de les actuacions que es detallen a continuació:
1. Recerca sobre el consum i els hàbits alimentaris al voltant del peix a Blanes
En aquesta primera fase del projecte (2022) es va dur a terme l“Estudi sobre el consum i els hàbits alimentaris populars al voltant del peix a la ciutat de Blanes” . S’entrevista a 15 dones per recollir el coneixement sobre gastronomia popular del peix a Blanes durant el període situat entre la segona meitat del segle XX i primers anys del segle XXI.
En aquesta primera fase del projecte (2022) es va dur a terme l“Estudi sobre el consum i els hàbits alimentaris populars al voltant del peix a la ciutat de Blanes” . S’entrevista a 15 dones per recollir el coneixement sobre gastronomia popular del peix a Blanes durant el període situat entre la segona meitat del segle XX i primers anys del segle XXI.
2. Visites guiades al port de Blanes per a sensibilitzar a la població
Les visites guiades van anar adreçades a les famílies i al turisme familiar amb l’objectiu de fomentar el consum del peix de proximitat i el coneixement del sector pesquer, apropant a la ciutadania, prioritàriament a les famílies i al turisme familiar, al port de Blanes, potenciant l’espai del port de Blanes, la Confraria de pescadors i la subhasta del peix a la llotja com una oferta social, cultural i turística.
Es van realitzar visites guiades a 45 grups amb l’assistència de 1.170 persones.
3. Acte de presentació dels resultats
Com a cloenda del projecte “Promoció del consum del peix, Blanes Arran de Mar” s’organitza un acte públic de presentació dels resultats obtinguts que inclou un showcooking amb receptes de peix de llotja incloses a “Les dones i la gastronomia del peix a Blanes. Estudi sobre el consum i els hàbits alimentaris populars al voltant del peix a la ciutat de Blanes”.
L’acte de cloenda es realitza a la Confraria de pescadors.