EL COMERÇ A BLANES

El comerç de Blanes: la tradició de la innovació

“Anar de botigues” a Blanes és una tradició força estesa entre la població de la rodalia. Aquesta “tradició” té la seva raó de ser en la constant innovació en l’oferta que el comerç de Blanes posa a disposició de la clientela, tradició que ha permès donar continuïtat en l’activitat comercial a nombroses botigues, tant en temps de bonança com en temps difícils, i que ha atret a Blanes nous establiments que volen tenir-hi presència.

El prop d’un  miler de botigues amb què compta Blanes es distribueixen en les següents zones:

Blanes centre: un centre comercial a cel obert

La major part del comerç de Blanes es concentra en el centre històric de Blanes. És en aquesta zona on estan establerts els comerços de més tradició i solera de la població, així com botigues de diferents franquícies de reconegudes marques. La concentració en aquesta zona de la vila  de serveis, administració i activitat lúdico-cultural, així com el mercat de fruites i verdures, el portal del peix i el mercat setmanal,  li atorga una vitalitat gens menyspreable.

Comerç al polígon

Al polígon s’hi comencen a implantar establiments comercials a mitjans dels anys 90. Es tracta bàsicament de grans establiments d’alimentació, mobiliari, bricolatge, electrònica, joguines i alguns establiments de complements per la llar, roba i calçat de baix cost.

Petits eixos de comerç de proximitat

Blanes, amb una població de 40.000 habitants compta, a més de les zones esmentades anteriorment, amb diversos eixos on es concentra el comerç de proximitat que facilita al veïnat la seva compra quotidiana. Aquests eixos es localitzen als següents veïnats: