MERCATS DE BLANES

Blanes disposa de tres espais a l’aire lliure en què els pagesos de Blanes i rodalia venen la fruita i verdura que conreen a les seves terres.

Mercat de fruita i verdura del Passeig de Dintre

Per la seva situació al centre de la poblaciói les dimensions que té, és el mercat de fruita i verdura a l’aire lliure més concorregut de Blanes i ha esdevingut un atractiu de visita obligada per a turistes i estiuejants. Hi ha amb 33 parades en les quals es comercialitzen bàsicament fruita i verdura de proximitat, i també flors naturals, fruita seca i altres productes alimentaris.

Antigament la plaça dels Dies Feiners era la plaça Vella de Blanes, l’espai on tenia lloc el mercat diari i on es venien els productes frescos durant l’època medieval. El mercat en aquesta plaça hi va ser fins al 1599, any que es va traslladar al carrer Ample, fins al 1914, que va passar al Passeig de Dintre. Encara avui, els blanencs  i blanenques que van a comprar al mercat del Passeig diuen que van “a plaça”, recordant el seu primitiu emplaçament.

Mercat de fruita i verdura Mas Enlaire/avinguda de la Pau

Està situat a les voreres exteriors del mercat d’abastaments i complementa l’oferta de fruites i verdures fresques d’aquest mercat. En total hi ha cinc parades.

Mercat de fruita i verdura de la plaça Mare de Déu del Vilar

Situat en el marc de les porxades de la plaça Mare de Déu del Vilar, des d’aquest petit mercat es pot contemplar la Mediterrània mentre s’adquireixen productes frescos de la rodalia. En aquest mercat hi ha actualment una parada.

Horaris dels mercats de fruita i verdura:

 • De Setmana Santa al 15 d’octubre
  De dilluns a divendres, des de les 8:00 fins a les 15:00 hores.
  Dissabtes, des de les 8:00 fins a les 15:00 hores.
 • Resta de l’any
  De dilluns a divendres, des de les 8:00 fins a les 13:00 hores (fins a les 14:30 és l’horari de tancament).
  Dissabtes, des de les 8:00 fins a les 15:00 hores.
  Reglament municipal dels mercats de fruita i verdura a l’aire lliure

Contacte

Ajuntament de Blanes – Departament d’Enginyeria – Secció d’Activitats
Tel.: 972 379 377