INICI DEL PROJECTE “BLANES ARRAN DE MAR”

L’Àrea de Promoció de la ciutat inicia el projecte “Blanes Arran de Mar”, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte de la problemàtica dels locals buits del municipi, seguint el fil conductor de la tradició pesquera i marítima de Blanes.

L’Àrea de Promoció de la Ciutat lidera aquest projecte, amb una col.laboració constant de tots aquells agents, empreses i entitats del territori implicats.

Ahir es va portar a terme la primera reunió de coordinació del Grup Motor del projecte “Blanes arran de mar”. Aquest grup motor està format per representants de diferents àmbits implicats en el projecte, com són comerç, restauració, associacions, entitats, Confraria de Pescadors, l’Aula Gastronòmica Grenyal… conjuntament amb representants de diferents departaments de l’Ajuntament com són Arxiu, Cultura, Educació, Medi Ambient, Residus i Biblioteca.

El projecte “Blanes arran de mar” sorgeix fruit de l’augment de locals buits detectats al nostre municipi, fent un impacte negatiu en la visibilització de les principals artèries comercials de Blanes.

La presentació del projecte va servir per poder explicar als participants, de manera més específica i concreta, les actuacions que es portaran a terme durant els propers mesos.

La primera Fase del projecte serà la construcció del relat al voltant de la tradició pesquera de Blanes, amb una vista al passat, al present i al futur. En aquesta primera fase hi participaran de manera activa els diferents departaments de l’Ajuntament conjuntament amb el sector pesquer del territori (Confraria, peixateries i Aula Grenyal) amb la finalitat de :

 • Definir dels àmbits del relat.
 • Dissenyar  la proposta de valor.
 • El disseny gràfic i la comunicació

La segona Fase serà la creació de la borsa de locals buits. En aquesta segona fase hi participarà el sector immobiliari i els propietaris dels locals buits amb la finalitat de :

 • Mapificació i registre dels locals buits de Blanes.
 • Priorització de locals segons el seu potencial.
 • Sensibilització amb propietaris i immobiliàries.
 • Entrevistes en profunditat amb propietaris i immobiliàries.
 • Creació de la borsa de locals buits.
 • Propostes de reactivació econòmica.

La tercera Fase serà la implementació d’accions per portar a terme aquesta reactivació/dinamització dels locals buits. En aquesta tercera fase estaran implicats tots els agents del grup motor, i tindrà com a finalitat :

 • Mesures per millora de la imatge exterior dels locals.
 • Mesures de reactivació social i cultural.
 • Mesures de reactivació econòmica

El projecte Blanes Arran de Mar es veu com una oportunitat per ser un element/recurs per potenciar el desenvolupament econòmic del municipi, així com per fomentar la creació de nova activitat econòmica amb la captació de nous inversors i, a la vegada, dinamitzar l’activitat comercial del territori.

Si ets immobiliària o propietari/a d’un local buit et pots posar en contacte amb nosaltres al següent email : empresa@blanes.cat