DUBTES FREQÜENTS D’OCUPACIÓ

TAULA DE CONTINGUTS

Si busco feina, he d’anar al SOC o al Servei Local d’Ocupació de Promoció de la Ciutat?

Pots anar a tots dos llocs a apuntar-te per trobar feina; pensa que com més llocs tinguis per inscriure’t, més i millors oportunitats de trobar feina tindràs.

El Servei Local d’Ocupació és un servei de l’Ajuntament de Blanes i el SOC pertany a la Generalitat de Catalunya.

El Servei Local d’Ocupació de Blanes és un espai obert on s’ofereix assessorament i orientació, i s’hi facilita un ventall d’eines i recursos per fomentar la recerca de feina de manera autònoma. Al Servei Local d’Ocupació també pots entrar a formar part del servei de la borsa de treball.

Què és el Servei Local d’Ocupació? M’ajudareu a trobar feina?

El Servei Local d’Ocupació de Blanes és un servei que ofereix assessorament i orientació, i alhora facilita un ventall d’eines i recursos com ara l’espai de recerca, orientació laboral i borsa de treball.

Em puc inscriure a les ofertes de feina de la vostra web?

Sí, però cal fer la inscripció presencial prèviament al Servei Local d’Ocupació de Promoció de la Ciutat de Blanes. El dia de la sessió d’acollida/inscripció inicial cal que portis el DNI o NIE original. En cas que tinguis alguna discapacitat igual o superior al 33%, cal el document (l’original i una còpia) que ho certifiqui (ICASS). Un cop t’hagin donat d’alta, tindràs accés al Servei Local d’Ocupació, podràs inscriure’t a les ofertes que l’interessin i podràs sol·licitar sessions d’orientació i assessorament.

Què és la borsa de treball del Servei Local d’Ocupació?

La borsa de treball és un servei gratuït que depèn de Promoció de la Ciutat de Blanes i que té un paper d’intermediació entre les empreses que necessiten incorporar professionals i les persones que cerquen feina o volen canviar d’ocupació. Cal diferenciar els dos tipus d’intervenció que es fan a la borsa de treball: el servei de prospecció i la intermediació.

Com puc posar-me en contacte amb la borsa de treball?

Al nostre web de Promoció de la Ciutat, a l’espai físic del Servei Local d’Ocupació (Av. de l’Estació, 43, 17300 Blanes) i al telèfon 972 358 260

Quins serveis oferiu a la borsa de treball?

Posem a disposició de les empreses un canal de difusió de les seves ofertes en un espai físic al Servei Local d’Ocupació i al web de Promoció de la Ciutat. Totes les persones que formin part de la borsa de treball poden interessar-se per les ofertes i participar en la selecció sempre que compleixin tots els requisits sol·licitats per l’empresa. Des de la borsa de treball es faran arribar els currículums a l’empresa.
El servei d’intermediació relaciona les ofertes de treball que es gestionen a través del Servei Local d’Ocupació amb els possibles candidats que el servei té inscrits a la borsa de treball com a demandants d’ocupació.

Què he de fer per inscriure’m a les ofertes de treball?

Has de fer la inscripció presencial al Servei Local d’Ocupació de Promoció de la Ciutat de Blanes. A partir d’aquí, un tinguis l’alta del servei, pots inscriure’t a les ofertes de feina per dues vies diferents: al web de Promoció de la Ciutat o personalment a l’espai de recerca del Club de la Feina en horari d’11 a 13 hores.

No sé com fer el currículum, em podeu ajudar?

I tant! Al Servei Local d’Ocupació fem tallers de com elaborar i presentar el  currículum. En aquests tallers podràs aprendre a organitzar les dades professionals i acadèmiques, a saber quines dades hi han d’aparèixer i quines no hauries de posar-hi, com explicar les teves habilitats i competències professionals, i com adaptar i personalitzar el currículum a les ofertes a les quals t’apuntis. També pots demanar una tutoria individual, per tal de revisar el currículum.

Quan trobo una oferta que m’interessa, he d’anar a Promoció de la Ciutat o m’hi puc inscriure a través del web?

Ho pots fer directament a través del web o presencialment a les dependències de Promoció de la Ciutat (Escola Safa).
Recorda que per apuntar-te a una oferta de feina, des del web o presencialment, has d’inscriure’t al Servei Local d’Ocupació de Blanes.

Teniu contacte amb empreses que busquen personal? Us puc deixar el meu currículum?

Sí, hi tenim contacte, però nosaltres no els donarem el teu currículum sinó que et facilitarem la inscripció a les ofertes d’aquestes empreses. Et pots oferir a les empreses de dues maneres: consultant les ofertes de feina o a través de l’autocandidatura.
Pots mirar al nostre web quines ofertes de feina hi ha actives i apuntar-t’hi per enviar el currículum i participar en el procés de selecció.
L’autocandidatura s’utilitza quan per iniciativa pròpia s’envia el currículum a una empresa perquè el tingui en compte en el moment en què sorgeixi una vacant o es creï un lloc de treball. Nosaltres et podem ajudar a redactar-la.
També podem facilitar-te una llista d’empreses de la zona perquè puguis contactar-hi directament i fer l’autocandidatura.

Tinc una empresa i vull publicar ofertes de feina al vostre web. Què he de fer?

Has d’omplir aquest formulari del web, quan l’hàgim rebut i revisat, rebràs un correu electrònic de confirmació del Servei Local d’Ocupació.

Quins perfils oferiu a la vostra borsa de treball?

La borsa de treball té més de 8.000 persones inscrites, amb experiència en tots els àmbits i sectors, i amb formació diversa per poder donar cobertura a totes les vacants.