Projecte GALP 2022

L’Ajuntament de Blanes, en acord de ple de 27 de maig de 2021, aprova l’adhesió al GALP COSTA BRAVA.

Promoció del consum de peix, Blanes arran de mar.

La proposta tècnica de l’Ajuntament de Blanes presentada en la convocatòria 2022 d’ajuts per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu (Fons Europeu Marítim i de la Pesca a Catalunya) és un projecte vinculat a la marca “Blanes arran de Mar”. L’objectiu d’aquest eslògan és potenciar i reforçar la marca del municipi, la singularitat del territori (la tradició pesquera de la ciutat) i el sentit de pertinença de la població, mitjançant accions diverses.

El projecte PROMOCIÓ DEL CONSUM DEL PEIX, BLANES ARRAN DE MAR, consta de les actuacions següents:

1. Recerca sobre el consum i els hàbits alimentaris al voltant del peix a Blanes

En aquesta primera fase del projecte (2022) es va dur a terme l“Estudi sobre el consum i els hàbits alimentaris populars al voltant del peix a la ciutat de Blanes”. Es va entrevistar 15 dones per recollir el coneixement sobre gastronomia popular del peix a Blanes entre la segona meitat del segle XX i primers anys del segle XXI.

Grup de dones entrevistades per a l’estudi “Les dones i la gastronomia del peix a Blanes. Estudi sobre el consum i els hàbits alimentaris populars al voltant del peix a la ciutat de Blanes”. Fotografia realitzada a la Confraria de pescadors en l’acte de cloenda del projecte GALP 2022.

2. Visites guiades al port de Blanes per sensibilitzar la població

Les visites guiades van anar adreçades a les famílies i al turisme familiar amb l’objectiu de fomentar el consum de peix de proximitat i el coneixement del sector pesquer. La intenció és apropar la ciutadania, prioritàriament les famílies i el turisme familiar, al port de Blanes, i potenciar aquestes instal·lacions com a oferta social, cultural i turística.

Es van realitzar 45 visites guiades amb l’assistència de 1.170 persones.

3. Acte de presentació dels resultats

Com a cloenda del projecte “Promoció del consum del peix, Blanes Arran de Mar” es va organitzar un acte públic de presentació des resultats, que va incloure un showcooking amb les receptes de peix de llotja de l’opuscle “Les dones i la gastronomia del peix a Blanes. Estudi sobre el consum i els hàbits alimentaris populars al voltant del peix a la ciutat de Blanes”.

L’acte de cloenda es va dur a terme a la Confraria de pescadors.

Un projecte de:

Operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA), amb suport de:

i amb la participació de: