MOU-TE PEL ZERO

PROJECTE ANEM A PLAÇA

Blanes aposta pel comerç local i la reducció de residus amb la campanya de reptes amb premis ‘Mou-te pel Zero’

Avui 26 de setembre es dona el tret de sortida de la campanya “Mou-te pel Zero”.
El seu objectiu és tant impulsar el comerç local del municipi com reduir la producció i generació de residus a l’hora de consumir.

Campanya ‘Mou-te pel Zero’

La campanya ‘Mou-te pel Zero’ consisteix en un joc on es poden aconseguir premis superant diversos reptes que es proposen. Està obert a la participació de tota la ciutadania: cadascú segons el seu nivell i les seves motivacions, pot assumir reptes i aconseguir punts per optar a premis i descomptes al comerç local.
Els premis són vals de compra valorats en diverses quantitats de diners.

Un dels grans protagonistes de la campanya són els comerços de Blanes que s’adhereixin, sense cap cost. Tots els comerços adherits han de fomenta la sostenibilitat, el reciclatge, els productes de proximitat, l’economia circular… i tenen de temps per fer-ho fins a mitjans de novembre.

Adjuntem el link per fer la inscripció:   https://newsletter.blanes.cat/inscripcio-joc-dels-reptes/

Al final de cada mes es farà un sorteig on, d’una banda, es triaran les diferents butlletes amb els reptes superats, i de l’altra es triaran en quins comerços –d’entre els que estan adherits- es pot anar a bescanviar els vals de compra premiats. En total, està previst repartir 500€ en vals de compra, dividits en vals de 20€ i de 10€.

Dues opcions per participar:
l’app ‘Go Zero Waste’ o butlletes per emplenar

Per participar a la campanya i accedir a la possibilitat de guanyar els vals hi ha dues opcions.

  • Entrar al web https://www.moutepelzero.cat/blanes/ i descarregar l’aplicació mòbil ‘Go Zero Waste’ disponible tant per a dispositius Android com iOS (iPhones). Cal registrar-se i accedir a l’apartat de reptes per activar la campanya de Blanes. Es poden escollir tres nivells de reptes, segons el grau d’implicació i compromís amb la reducció de la generació de residus que es vulgui assolir. Hi haurà 30 reptes a superar (10 de nivell inicial, 10 de nivell intermedi i 10 de nivell avançat) i per acreditar el compliment dels reptes digitals, s’ha de fer adjuntant una fotografia on es vegi el repte que s’ha proposat aconseguir a través de l’aplicació.
  • Aconseguir alguna de les butlletes físiques que s’han repartit als mercats i comerços adherits. En aquest cas, a les butlletes només hi ha 10 reptes, en la mateixa línia del tipus d’accions que es demana complir a través del sistema digital. Per complimentar cadascun dels reptes perquè es consideri que s’ha aconseguit superar, cal que es demani al responsable de la parada o el comerç que es segelli la casella on hi ha el repte complert.

Tipus de reptes a assolir

Els tipus de reptes que es proposa a la ciutadania estan en gran part relacionats amb el comerç local i el foment de la compra de productes de proximitat. Podràs comprar fruita i verdura amb una bossa reutilitzable, reparar una peça de roba o calçat en un establiment especialitzat, comprar vi a granel portant una garrafa, comprar un producte de segona mà, reaprofitar un pot de vidre per comprar a granel, comprar fruita i verdura imperfecta…

Per complir els reptes no cal anar als comerços adherits a la campanya, però en canvi sí que s’hi haurà d’anar en el cas de ser premiat amb algun dels vals, ja que per bescanviar-los només s’hi podrà anar als que s’hagin inscrit.

La campanya ‘Mou-te pel Zero’ és una de les accions que forma part del projecte singular ‘Anem a Plaça’, impulsat pel Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, subvencionat per la Diputació de Girona – Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.