Projecte GALP 2024

L’Ajuntament de Blanes en acord de Ple de 29 de febrer de 2024 aprova l’adhesió al GALP COSTA BRAVA Sud Maresme.

El peix no mossega

El projecte de nova creació “El peix no mossega” consta de diferents fases que possibiliten, en futures edicions, la continuïtat d’altres accions i propostes innovadores que reforcen l’objectiu de promoció del consum del producte de proximitat vinculat al sector primari, la millora del posicionament del producte al mercat local i de la marca “Blanes, arran de mar”. El projecte “El peix no mossega” és una campanya publicitària que contempla dues accions principals per a la promoció del consum de peix de llotja de Blanes.

1. Creació de la web

Aquest espai dona accés a totes les iniciatives municipals vinculades als projectes GALP desenvolupats i executats per l’Ajuntament de Blanes des de l’any 2022, per tal de difondre les actuacions i iniciatives relacionades amb el sector primari pesquer blanenc, incloent-hi les col·laboracions amb el teixit productiu, comercial, hoteleria, restauració i turisme.

L’espai web contempla diversos apartats sobre el peix de llotja i el món pesquer: Menja, Coneix, Compra, Cuina i Forma’t .

En aquests apartats s’inclouen videocàpsules explicatives de la mà de diferents testimonis professionals (com les peixateries de Blanes i la nutricionista del CAP II de l’Institut Català de la Salut) i testimonis per part de blanencs i blanenques. Podrem trobar des de consells de com fer que no s’enganxi el peix a la paella, com reconèixer un peix fresc , com congelar-lo, nutrients i propietats… o sobre quines són les varietats de peix de llotja preferides dels blanencs i blanenques, entre moltes altres aportacions.

També, la web inclou informació sobre les principals espècies que es pesquen a Blanes, la confraria de pescadors, el receptari i el documental “Blanes, vides arran de mar” , entre d’altres.

2. Creació d’un espot publicitari

Protagonitzat per persones de la Vila emès en diferents formats pels mitjans de comunicació municipals, xarxes socials, ràdio Marina i OCINE de Blanes.

Un projecte de:

Operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA), amb suport de:

i amb la participació de: