Projecte GALP – 2023

Descarrega’t el receptari “La cuina del peix de Blanes. 20 receptes de cuineres de casa”

5 d’agost de 2023

Fes clic sobre la imatge per descarregar-te el llibret

La cuina del peix de Blanes

Acte de presentació del receptari “La cuina del peix de Blanes. 20 receptes de cuineres de casa”

3 d’agost de 2023

Escut de l'Ajuntament de Blanes

L’alcalde de Blanes
Jordi Hernández Martínez

El regidor de Promoció de la Ciutat
Joan Felip Furés

La regidora de l’Arxiu Municipal i Patrimoni
Mònica Rabassa Vázquez

Es complauen a convidar-vos a la presentació del receptari “La cuina del peix de Blanes. 20 receptes de cuineres de casa”. L’acte se celebrarà el proper dia 3 d’agost, a les 19:00 hores, a la plaça de la Verge Maria de Blanes.

El receptari s’emmarca dins del projecte GALP 2023 Blanes arran del plat, en una operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

Per presentar-lo comptarem amb la participació de l’equip de treball i de les cuineres blanenques que ens han proporcionat les receptes del peix.

Tallers de cuina i show cooking

Blanes Arran del Plat: Projecte Galp Costa Brava 2023 – Ajuntament de Blanes

Juliol de 2023

Va adreçat a les famílies i al turisme familiar amb l’ànim de donar a conèixer i experimentar, de primera mà, les receptes resultat de l’estudi «Recerca sobre el consum i els hàbits alimentaris al voltant del peix a Blanes” (primera fase del projecte Promoció del Consum del Peix, Blanes Arran de Mar- GALP 2022).

Vols conèixer de la mà dels pescadors i professionals del món del mar com cuinen els plats tradicionals mariners?

Ens endinsarem a la gastronomia local i pesquera amb les receptes més autèntiques i alhora tastarem el plat que prèviament s’haurà elaborat en directe.

Finalitzarem l’activitat amb una copeta de cava Ses Vernes

Horari: 18:00 a 20:00 hores a la Confraria de Pescadors de Blanes

Clicar per reservar: AQUÍ

(les places són molt limitades i només es podrà repetir en el cas de quedar places lliures. En cas de no poder-hi assistir agrairem que anul·leu la reserva de la plaça el més aviat possible)

Projecte GALP – 2022

Presentació del projecte GALP

Octubre, 2022

La proposta tècnica de l’Ajuntament de Blanes és presentar-se a la convocatòria d’ajuts per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu en el marc del Fons Europeu Marítim i de la Pesca a Catalunya amb un projecte que promogui i generi la reactivació econòmica i que, alhora, estigui vinculat a la marca “Blanes arran de Mar”, definint i desenvolupant un conjunt d’accions complementàries i alineades entre si que potenciïn i reforcin el posicionament de marca del municipi, la singularitat del territori (la tradició pesquera de la ciutat) i el sentit de pertinença de la població. Més informació aquí.

GALPCB_pesquer
GALPCB_maritim