IV JORNADA GASTRONÒMICA MERCAT MAS ENLAIRE

Per quarta vegada el Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire s’ha vestit de gala per acollir un esdeveniment que ja ocupa el seu lloc a les agendes de moltes blanenques i blanencs. Es tracta de la Jornada Gastronòmica que se celebra cada tres mesos en aquest popular indret. 

La tradició de celebrar aquestes jornades gastronòmiques de caràcter trimestral es va instaurar precisament ara fa un any, quan es va organitzar una festa per celebrar la transformació que s’havia realitzat al mercat. Culminava l’esforç per potenciar-lo, amb la pintura d’un mural d’art urbà a l’exterior, la pintada de dibuixos en blanc i negre a les persianes i altres ingredients. La segona edició va tenir lloc el 17 de juny i la tercera el passat 7 d’octubre.

Novament, la IV Jornada Gastronòmica l’ha organitzat el Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire i el Departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat amb l’experiència Temps per Cures.

Aquestes jornades gastronòmiques que se celebren periòdicament al mercat es consideren plenament consolidades.

El que proposa és passar una estona entretinguda mentre es van provant els diferents tastets confeccionats a les diferents parades que hi ha al recinte, a banda d’empreses relacionades amb el món gastronòmic que també hi participen. Tothom ofereix propostes culinàries elaborades expressament per a la ocasió o, senzillament, els propis productes que elaboren.

Tapes i begudes servides a preus populars que van des de 1 € fins a 4 € en funció de l’elaboració i la matèria prima que duien.

En aquesta ocasió, en què la jornada s’ha celebrat coincidint amb el mes de desembre (02/12/2023), els tastets i els productes que es van oferir estaven relacionats directament amb les festes de nadalque ja s’apropen. Propostes que potser van donar a més d’un assistent una bona idea per servir als nombrosos àpats nadalencs que es faran, o bé per degustar els productes kilòmetre 0 que es poden adquirir al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire.

Al llarg de la jornada es van poder degustar centenars de tapes confeccionades majoritàriament pels responsables de les parades del mercat, així com empreses i establiments de restauració d’arreu de Blanes que han tornat a col·laborar en l’experiència. Hi havia exquisideses preparades per xarcuteries i peixateries, però també a les de carns selectes, formatges i altres tipus de productes.

Durant la vetllada, l’animació i l’anar i venir de la gent entre les parades on es podien degustar els tastets va ser constant, a la recerca d’un entreteniment culinari que es podia acompanyar de cava, cervesa, vi, refrescos o allò que els vingués més de gust. Les parades que han participat han estat: Cafeteria Mercat Blanes, Llaminadures Anna, Llegums Caparrós, Xarcuteria i Formatgeria Dolores Jiménez, Margarita Xarcuteria, Carnisseria Albert, Josep Bassols Carnisseria Xarcuteria, Peixateria Rafael i Carmen i Peixateria Roca Vidal. Una vegada més, l’oferta gastronòmica s’ha completat amb la participació de Cervesa Marina, Cava Laviret, Cava Ses Vernes, Vinàlium, El Cep, La Balma, Rostisseria Les Cabanyes, El Bocado Blanes i Cuinats Casa Lino.

La IV Jornada Gastronòmica s’ha completat per tercera edició consecutiva amb un al·licient afegit especialment apreciat per la canalla, però també pels seus familiars, que van poder gaudir de la mostra mentre els infants també estaven entretinguts i passaven una bona estona. Es tractava del servei de canguratge gratuït per a nenes i nens de 3 a 12 anys d’edat que es va oferir coincidint amb la mostra de tastets.

En aquesta ocasió, el nombre de famílies que s’ha acollit al servei encara ha estat més nombrosa que fa uns mesos. Controlat per monitors i monitores que tenien cura de la canalla, el servei de canguratge estava situat al recinte exterior del Mercat de Mas Enlaire, a tocar de la sortida que dóna a l’Avinguda de la Pau. Allí s’hi van instal·lar dues carpes on es podia participar en diferents activitats.