Dubtes freqüents d’Ocupació

Pots anar a tots dos llocs a apuntar-te per trobar feina, pensa que a quants més llocs t’hi inscriguis, més i millors oportunitats de trobar feina tindràs. El Servei Local d’Ocupació és un servei de l’Ajuntament i el SOC ho és de la Generalitat. El Servei Local d’Ocupació de Blanes, un espai obert on s’ofereix assessorament, orientació, i, alhora, es facilita un ventall d’eines i recursos per fomentar la recerca de feina de manera autònoma. Al Servei Local d’Ocupació també pots entrar a formar part del Servei de la Borsa de treball. Correu: clubdelafeina@blanes.net

El Servei Local d’Ocupació de Blanes és un servei que ofereix assessorament, orientació, i, alhora, facilita un ventall d’eines i recursos: L’Espai de Recerca, Orientació Laboral, Borsa de Treball. Consulta més.

Sí, però cal fer la inscripció presencial prèviament al Servei Local d’Ocupació de Promoció de la Ciutat de Blanes. El dia de la sessió d’acollida/inscripció inicial cal que portis el DNI o NIE original. En cas que tinguis alguna discapacitat igual o superior al 33%, cal el document (l’original i una còpia) que ho certifiqui (ICASS). Un cop donat/da d’alta tindràs accés al Servei Local d’Ocupació, podràs inscriure’t a les ofertes que l’interessin i podràs sol·licitar sessions d’orientació i assessorament.

La Borsa de Treball és un servei gratuït que depèn de Promoció de la Ciutat de Blanes i que té un paper d’intermediació entre les empreses que necessiten incorporar professionals i les persones que cerquen feina o volen canviar d’ocupació. Cal diferenciar els dos tipus d’intervenció que es fan a la Borsa de Treball: Servei de Difusió i Intermediació i Servei d’Intermediació i Entrevista Personal.

Al nostre web de Promoció de la Ciutat, a l’espai físic del Servei Local d’Ocupació (Avda. de l’Estació, 43, 17300 Blanes) i al telèfon 972.358.260.

Al Servei de Difusió posem a disposició de les empreses un canal de difusió de les seves ofertes a través d’un espai físic al Servei Local d’Ocupació i al Web  www.blanespromocio.cat, de Promoció de la Ciutat. Totes les persones que formin part de la Borsa de Treball poden interessar-se per les ofertes i participar en la selecció sempre que compleixin tots els requisits sol·licitats per l’empresa. Des de la Borsa de Treball es farà arribar els currículums dels candidats/es a l’empresa amb el consentiment dels candidats/es. El Servei d’Intermediació relaciona les ofertes de treball que es gestionen a través del Servei Local d’Ocupació amb els possibles candidats que el servei té inscrits a la Borsa de Treball com a demandants d’ocupació.

Has de fer la inscripció presencial al Servei Local d’Ocupació de Promoció de la Ciutat de Blanes. A partir d’aquí, un cop donat d’alta al servei, pots inscriure’t a les ofertes de feina a través de diferents vies: al web de Promoció de la Ciutat o personalment a l’espai de recerca del Club de la Feina en horari d’11 a 13 hores

I tant! Al Servei Local d’Ocupació fem tallers de com elaborar i presentar el teu currículum. En aquests tallers podràs aprendre a organitzar les dades professionals i acadèmiques, a saber quines dades han d’aparèixer i quines no hauries de posar, com explicar les teves habilitats i competències professionals i com adaptar i personalitzar el teu currículum a les ofertes a les quals t’apuntis. També pots demanar una tutoria individual, per tal de revisar el teu currículum amb un dels nostres tècnics del servei.

Ho pots fer directament a través del web, accedint a la inscripció amb el teu DNI o NIE com a nom d’usuari i BLANES com a contrasenya, tot amb majúscules.

Recorda que per apuntar-te a una oferta de feina, a través del web o presencialment, has de ser membre del Club de la Feina. Consulta com fer-ho aquí.

Sí, hi tenim contacte, però nosaltres no els hi donarem el teu currículum sinó que et facilitarem la inscripció a les ofertes d’aquestes empreses. Per oferir-te a les empreses, ho pots fer de dues maneres: consultant les ofertes de feina o a través de l’autocandidatura.

Pots mirar al nostre web quines ofertes de feina hi ha actives i apuntar-te per tal d’enviar el teu currículum i participar en el procés de selecció.

L’autocandidatura s’utilitza quan s’envia per iniciativa pròpia el currículum a una empresa perquè el tinguin en compte en el moment en què sorgeixi una vacant o es creï un nou lloc de treball, nosaltres et podem ajudar a redactar-la.

També podem facilitar-te el llistat d’empreses de la zona per a que puguis contactar directament i fer la teva autocandidatura.

Has d’omplir aquest formulari del web, quan el rebem i revisem les dades de l’oferta de feina, rebràs un e-mail de confirmació del Servei Local d’Ocupació.

La Borsa de Treball té més de 3.000 persones inscrites de tots els àmbits, sectors i amb formació variada per poder donar cobertura a totes les vacants.