Acte cloenda del Projecte “Blanes Arran de Mar” amb una Jornada Gastronòmica al Mercat de Mas Enlaire dissabte 26/11/2022

Aquest dissabte 26 de novembre el Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire es vestirà de festa per acollir la cloenda del projecte singular ‘Blanes Arran de Mar’.

Hi està convidat a assistir tothom qui tingui ganes de veure i comprovar de prop l’autèntica transformació que s’ha completat aquests dies, després que l’any passat es va començar a treballar.

La  festa començarà a les 18.30 de la tarda, amb una cercavila formada per la Colla de Diables Sa Forcanera i la Colla Gegantera de Blanes, que sortirà des de la Plaça 11 de Setembre. Després d’un curt recorregut, finalitzarà davant l’entrada principal del recinte, on hi haurà els parlaments institucionals i la inauguració oficial dels nous murals.

Jornada Gastronòmica amb 3.000 tapes de productes locals i del mercat

La segona part de la festa, que s’allargarà fins les 23.00, serà una Jornada Gastronòmica on s’oferiran productes del mateix Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, completats amb d’altres d’empreses i establiments blanencs.

Les confeccionaran majoritàriament responsables de les parades del mercat, que inclouen des de xarcuteries i peixateries fins a llegums seques, passant per espècies i fruits secs, carns selectes i formatges, entre d’altres. Per completar l’oferta alimentària es comptarà amb la col·laboració de Cervesa Marina, Cava Laviret, Cava Ses Vernes, Vinàlium, El Cep i els tastets que confeccionarà La Balma.

La Jornada Gastronòmica oferirà preus populars, entre 1€ el més barat fins els 3€ el de cost més elevat.

També es podran veure unes exposicions de fotografies antigues de Blanes amb la col.laboració de l’Arxiu Municipal, i la música en viu a càrrec de la Banda del Col·legi Santa Maria, que contribuirà a què l’ambient sigui més festiu que mai per celebrar una nova etapa que s’espera contribueixi a reeixir aquest popular mercat.

Nous murals a la façana i embelliment de les parades del Mercat

La celebració de dissabte serà un punt i seguit del projecte singular ‘Blanes Arran de Mar’ en què el Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes porta treballant-hi des de fa dos anys. L’objectiu de ‘Blanes Arran de Mar’ és enfortir i dinamitzar el seu teixit econòmic local, i molt especialment el sector del comerç urbà.

Per això, una part del projecte en què ja es va començar a treballar l’any passat és el Mercat d’Abastaments de Mar Enlaire, un nexe comercial indiscutible entre el nucli urbà i el nou eix comercial del Pla Parcial. Al Mercat d’Abastaments s’ha continuat fent la tasca d’embellir la façana principal i algunes persianes de parades tancades, perquè tornin a obrir-les i així revifar l’activitat.

L’embelliment les parades a l’interior del recinte que fa temps romanen tancades, s’està fent amb imatges que identifiquen el municipi de Blanes : des del característics Templet de Linné del Jardí Botànic fins l’Ermita de l’Esperança, passant per la Colla de Diables o els Gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina.

Una altra acció que ja s’està començant a fer realitat és la crida perquè persones emprenedores que tinguin un projecte el facin realitat obrint el seu negoci en alguna de les parades tancades del Mercat d’Abastaments (aquelles que tenen el mural a les seves finestres) . Durant sis mesos no hauran de pagar el lloguer d’ocupació del local per ajudar-los a començar, a través d’un conveni signat amb diferents propietaris de la Comunitat de Propietaris del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire.

Les propostes de negoci es poden presentar al Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament, a l’enllaç https://promocio.blanes.cat/locals-disponibles-arran-de-mar/

Per qualsevol consulta o dubte et pots posar en contacte amb nosaltres al correu empresa@blanes.cat

Acció subvencionada per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona en el marc del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.