Blanes promou productes Km 0 amb ‘Anem a Plaça!’, sessions de Show Cooking amb tastos i venda dels ingredients per cuinar-ho a casa.

Es faran el primer divendres de cada mes  i s’anirà alternant entre el Mercat de Fruites i Verdures i el Mercat de Mas Enlaire, on comença aquest 2 de juny, de 11 a 13’30 h

S’engega aquest mes de juny una nova experiència amb l’objectiu de promocionar els productes locals. D’una banda el peix de la Llotja de Blanes , i de l’altra banda els productes de la terra, amb l’Espai Agrari de la Baixa Tordera.

La proposta porta el nom ‘Anem a Plaça!’, i compta amb el recolzament dels pagesos del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre, les parades del Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, i Es Portal del peix, on es ven el peix fresc de la Confraria. D’aquesta manera, s’abasten tots els productes Kilòmetre 0.

‘Anem al Plaça!’: 6 Show Cooking el primer divendres de cada mes

 Per dinamitzar-ho, el primer divendres de cada mes, des del proper juny i fins al novembre, es faran sessions de Show Cooking on les cuineres de ‘Kilòmetre 0’ (Montse Verdaguer i Júlia Navarro) prepararan un menú compost per dos plats amb productes locals. Cada sessió anirà alternant els dos llocs on s’allotjarà, però sempre amb el mateix horari: des de les 11 del matí fins a 2/4 de 2 de la tarda.

Per a la primera sessió, que tindrà lloc el proper divendres 2 de juny, es començarà al Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire, mentre que a la següent que s’emplaçarà pel divendres 7 de juliol, es farà al Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre. La proposta consisteix en què tothom qui vulgui s’acosti i tasti el plat del dia i, si té ganes de repetir-ho a casa, compri un kit amb els ingredients que calen per cuinar la recepta a preus populars. Com obsequi, se’ls lliurarà una original bossa editada especialment per a la ocasió amb el logotip de ‘Blanes Arran de Mar’.

2 de Juny al Mercat de Mas Enlaire: Canades de Blanes i Amanida de Fruita

Per estrenar la nova experiència ‘Anem a Plaça!’, el proper divendres 2 de juny les cuineres de ‘Kilòmetre 0’ prepararan ‘Canades de Blanes’ i ‘Amanida de Fruita’, dues receptes fàcils de cuinar si se segueixen les indicacions que s’inclouen al kit que es podrà adquirir en cada sessió de Show Cooking. Totes les receptes i kits que es faran cada mes són perquè puguin menjar-ne 4 persones, és a dir: per a 4 racions.

Es podrà fer la reserva del Kit per recollir-ho a la tarda per tots aquells que no es puguin apropar pel matí al showcooking entrant a (unitats limitades) : https://forms.gle/1G3FtdK1RGEvCZNVA

Projecte promogut per l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Promoció de la Ciutat  ‘Anem a Plaça !’ està subvencionat en el marc dels ‘Projectes Singulars’ de la Diputació de Girona XSLPE, Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.